De ce merita sa investesti intr-o masina de spalat vase?

Merită sau nu să investești într-o mașină de spălat vase?

masina-de-spalat-vase


În ultima vreme, a existat în rândul oamenilor o creștere a interesului pentru utilizarea mașinilor de spălat vase, însă părerile continuă să fie împărțite în ceea ce privește necesitatea și eficiența lor. Ți-am pregătit mai jos o listă cu avantajele și dezavantajele achiziționării uneia pentru a te putea decide singur dacă este potrivită stilului tău de viață.

Ce presupune utilizarea unei mașini de spălat vase?

Înainte de a trece la beneficii, hai să vedem ce face de fapt o mașină de spălat vase. Procesul de curățare a vaselor prin intermediul acesteia implică mai multe acțiuni: adăugarea și încălzirea apei la temperatura potrivită, deschiderea automată a dozatorului de detergent, pulverizarea apei pentru a curăța vasele, scurgerea apei murdare, clătirea veselelor cu un jet de apă și în final, încălzirea aerului pentru uscarea lor.

Care sunt avantajele unei mașini de spălat vase?

  1. Economisirea apei - Contrar așteptărilor, mașinile de spălat vase ajută la reducerea consumului de apă, comparativ cu spălarea manuală a acestora.
  2. Eficiența timpului - O astfel de mașină este o soluție la îndemână atunci când dorești să reduci timpul pe care îl dedici activităților casnice. Dacă îți place să faci experimente culinare în bucătărie, dar urăști tot procesul de după, o mașină de spălat vase s-ar putea să fie exact ajutorul de care ai nevoie. 
  3. Eficiența curățării - O astfel de mașină folosește o temperatură mult mai ridicată, comparativ cu cea pe care ar putea să o suporte mâinile tale. Iar după cum știm, apa fierbinte este mai eficientă în eliminarea bacteriilor, așa că întregul proces de curățare cu ajutorul acesteia devine mai eficient.

Care sunt dezavantajele unei mașini de spălat?

  1. Ocuparea spațiului – Dacă spațiul din  bucătăria ta este limitat, trebuie să ai în vedere dimensiunile mașinii de spălat. Înainte de a achiziționa una, ia în calcul și celelalte electrocasnice care trebuie să încapă în bucătăria ta.
  2. Volumul de vase - Atunci când volumul de vase care necesită spălare nu este semnificativ, să ai în vedere că poți să achiziționezi o mașină de spălat vase de dimensiuni mai mici.
  3. Întreținere periodică - La fel ca majoritatea electrocasnicelor mari din casa ta, mașina de spălat vase are nevoie de întreținere. Cel puțin o dată pe an, este recomandată o verificare făcută de o echipă de specialiști pentru a preveni sau a anticipa problemele înainte ca acestea să apară. Dar aici intervenim noi.

De ce ar mai trebui să ții cont înainte de achiziționare?

  1. Rafturi reglabile - Acestea sunt esențiale pentru că te ajută să modifici poziționarea raftului superior, astfel încât să îl poți ridica pentru a putea introduce obiecte mai mari precum platouri sau boluri.
  2. Deschiderea automată a ușii - Această opțiune presupune faptul că la sfârșitul unui ciclu de spălare, ușa se va deschide automat cu câțiva centimetri, permițând aerului umed să iasă ceea ce ajută la uscarea mai rapidă a vaselor.
  3. Senzorul de spălare - Modelele premium a mașinilor de spălat vase au un senzor ce detectează cât de murdare sunt acestea, ajustând ciclul de spălare, inclusiv consumul de apă, temperatura și durata.

Dacă te-ai decis că o mașină de spălat vase ar fi potrivită stilului tău de viață, noi suntem aici să facem această tranziție cât mai ușoară.

Ne poți contacta oricând la numărul de telefon *4114 sau pe adresa de email: office@depanero.ro și te ajutăm cu serviciile de instalare a mașinii de spălat vase sau cu verificările regulate. De asemenea, poți consulta și celelalte servicii oferite de noi pe www.depanero.ro 


Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE