Cum să ai grijă de aparatul de cafea | Depanero

CUM SĂ AI GRIJĂ DE APARATUL DE CAFEA

reparatie-aparat-cafea

Cum să ai grijă de aparatul de cafea

Achiziţionarea unui aparat de cafea, fie el cea mai simplă cafetieră sau un espressor performant, a fost luată în considerare de aproape orice consumator de cafea. Motivul pentru o asemenea achiziție este, în principal, gustul superior al cafelei, dar și procesul mult mai simplu de preparare a acesteia.

Înainte de a avea grijă de un asemenea aparat, trebui să îl alegi cu atenție. Designul unui aparat de cafea nu influențează funcționalitatea acestuia, cum nici prețul foarte ridicat nu garantează calitatea. De asemenea, precum orice alt aparat de uz casnic, aparatele de cafea necesită tehnici de curățare aparte. 

O primă regulă pe care este bine să o urmezi după ce ți-ai achiziționat un astfel de aparat este să îți faci timp să cureți aparatul de cafea o dată la 3 luni sau după aproximativ 400 de utilizări, pentru ca acesta să funcționeze la nivel optim, iar gustul cafelei să nu fie alterat. Pentru aparatele care folosesc capsule, este chiar recomandat să clătești spațiul de depozitare a capsulelor cât mai des.

Decalcifierea este procedura care trebuie făcută o dată la câteva luni pentru a te bucura de o cafea gustoasă. Este un proces de lungă durată și deseori evitat de iubitorii de cafea tocmai din această cauză. Procedura presupune folosirea unei soluții speciale sau a unei pastile care se dizolvă în apă și este turnată progresiv în aparat la interval de aproximativ 10 minute. Acest pas elimină eventualele depozitări de minerale din apă sau cafea care, în timp, pot eroda componentele aparatului. 

Pe lângă decalcifiere şi curățarea râșniței de cafea sau, după caz, schimbarea regulată a filtrelor,  importantă este și curățarea sistemului de lapte. Dacă ai un esspresor care are și această funcție, trebuie să fii atent la faptul că laptele este un aliment alterabil, iar depozitat în spații inadecvate, pentru perioade lungi și la temperatură ridicată poate dăuna atât gustului cafelei, cât şi aparatului de cafea. Așadar, sistemul de laptetrebuie curățat și dezinfectat cel puţin o dată pe săptămână. 

Schimbarea anumitor garnituri este, de asemenea, necesară o dată la aproximativ 2 ani, întrucât anumite piese sunt mai mult expuse la temperaturi foarte mari și se pot lărgi, uza sau pot ceda. Garnitura cea mai des schimbată este cea din grupul de preparare, care este din cauciuc. Poți extinde durata de viață a acestei piese prin oprirea aparatului de cafea când știi că nu mai ai nevoie de el. 

Acum că ştii cum să ai grijă de aparatul tău preferat, nimic nu stă între tine şi o cafea aşa cum îţi place!
Nu dispera dacă aparatul tău de cafea a cedat și nu te mai poți bucura de doza ta de energie dimineața. Echipa Depanero este la un formular distanță. Tu îl completezi, iar noi îți venim în ajutor. 

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE