5 rețete care nu îți trimit aragazul în service | Depanero

5 REȚETE CARE NU ÎȚI TRIMIT ARAGAZUL ÎN SERVICE

servicii-depanero

5 rețete care nu îți trimit aragazul în service

Trăim într-o lume în care totul se întâmplă cu o viteză amețitoare, iar pregătitul rețetelor noi poate fi ultima noastră grijă. Totuși, din când în când, el sau ea se decide să încerce o rețetă vazută pe internet.

Ca să scurtăm căutarea, am ales noi 5 rețete ușor de făcut, care nu au cum să dea greș și nu te fac să trimiți aragazul în service după ce le pregăteşti.


1. Cordon Bleu din piept de pui

Practic, un snițel de pui umplut cu șuncă și cașcaval. O rețetă clasică și iubită de multă lume. Pașii sunt simplii: feliezi pieptul de pui în funcție de câte porții vrei să faci, așezi o felie subțire de șuncă și una de cașcaval peste pieptul de pui bătut, îl rulezi strâns, îl treci prin faină, ou și pesmet, iar apoi îl prăjești în ulei încins. O așa rețetă ușoară nu are cum să îți trimită aragazul în service. 


2. Tarte cu năut

Pentru cei care nu sunt fani carne, avem o rețetă la fel de ușoară și gustoasă. Ea presupune o foaie de aluat tăiată în dreptungiuri generoase, pe care le ungi cu gălbenuș bătut cu lapte. În final, pui câteva bucățele de roșii, năut și cașcaval și le lași la cuptor circa 15 minute, până se rumenesc deasupra. Rețeta poate fi făcută și cu bucățele de vinete trase la tigaie și mozzarella. 


3. Ton cu broccoli la cuptor

Este o rețetă pe care o poți face atât seara, acasă, cât și pentru a doua zi la birou sau facultate. Ai nevoie de un broccoli fiert în apă cu puțină sare, pe care ulterior îl tai bucățele și îl pui într-un vas de sticlă împreună cu o conservă de ton mărunțit în suc propriu. Pui amestecul la cuptor circa 20 de minute, iar spre final poţi presăra cașcaval.  Este atât de ușor de făcut, că până și aragazul se va bucura. 


4. Budincă de ovăz la cuptor

Cine spune că doar bunicile fac cele mai bune deserturi? Pentru budinca de ovăz, ai nevoie de aproximativ 5 linguri de fructe, proaspete sau congelate, pe care le așezi uniform pe fundul unui vas termorezistent. Amesteci lapte cu zahăr și sare, adaugi ouă bătute, unt topit, scorțișoară, vanilie și praf de copt și torni amestecul peste ovăz. La final, adaugi compoziția în tavă și o lași la cuptor circa 50 de minute. 

Cantităţi exacte: 200 g fulgi de ovăz, 500 ml lapte, 2 ouă mari, 50 g unt topit. 150 g zahăr brun, 1 linguriță praf de copt.


5. Budincă de căpșuni cu semințe de chia

Ultima, dar nu cea din urmă rețetă ne-am gândit poate fi un desert pe cinste pentru oricare dintre primele 3 rețete. Ai nevoie de 500 g de căpșuni, pe care le pui în mixerul vertical și adaugi miere, după gust. Pui 2 linguri de semințe de chia, lași amestecul circa 10-15 minute deoparte și, după felul principal, te bucuri de un desert rapid și gustos. 


Acum suntem încrezători că ai idei destule idei de reţete pentru câteva zile și că te poți bucura atât de mâncare bună, cât și de un aragaz complet funcțional după fiecare sesiune de bucătărit. 

Dacă totuși ai nevoie să montezi un aragaz nou, nu uita că Depanero te poate scăpa de această grijă. 
Completează formularul și lasă-ne pe noi să te ajutăm!

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE