Lucruri de evitat atunci când îți redecorezi apartamentul | Depanero

Lucruri de evitat atunci când îți redecorezi apartamentul


Lucruri de evitat atunci când îți redecorezi apartamentul

Modul în care îți aranjezi apartamentul poate să fie un mod de exprimare a propriei personalități, în special pentru cei pasionați de design interior: prin el îți poți traduce și etala trăsături subtile pe care persoanele care îți calcă pragul le pot afla inconștient despre tine. 

Poți exprima cu ușurință cochetăria, distincția, gândirea practică, raționamentul simplu, profunzimea sau autenticitatea ta, conform propriei tale estetici.

Nu te influențăm să adopți un anumit stil, deoarece ne place tot ce este original despre tine, dar putem să îți venim în ajutor cu câteva lucruri pe care le poți evita, care dau un aspect ponosit sau ieftin casei tale, fară să realizezi asta. Pledăm vinovați și noi pentru unele dintre ele, dar dorim să înveți din greșelile noastre.

•    Cabluri vizibile

Cu toții ne-am confruntat cu problema conglomeratelor de cabluri care, fie atârnă sub televizorul frumos montat pe peretele alb, fie se găsesc sub birou pentru a asigura conexiunile dintre unitate, monitor, mouse, boxe, router și alte adiacente necesare spațiului de lucru.

Pentru a crea un spațiu mai ordonat, poți conta pe paturile de cablu. Acestea pot aduna tentaculele dezordonate ale dispozitivelor noastre într-un singur loc, fară a fi nevoie de găuri date în perete, și prin urmare, fară a deveni vecinul de la 2 care perturbă liniștea scării. Un plus pentru această opțiune reprezintă faptul că aceste paturi de cabluri pot fi vopsite în orice nuanță dorești, pentru a se contopi cu peretele tău și pentru a estompa în acest fel dezordinea vizuală existentă.

•    Seturi identice de mobilă sau canapele

Deși este tentant și la îndemână să cumpărăm seturi pentru a acoperi tot mobilierul din dormitor cu dulapuri, noptiere și pat de același model sau canapele și fotolii identice pentru spațiul din living, această combinație poate fi previzibilă și, prin urmare, riscă să dea un aspect tern al întregului spațiu.

Nu trebuie să îți fie teamă să fii propriul creator al casei tale: îndrăznește să combini culori, texturi, materiale și pattern-uri. Frumusețea unui loc stă în povestea din spatele decorului fizic, iar alegerile noastre în materie de design interior comunică puternic, fară să ne dăm seama. În mod paradoxal, pentru a obține un decor cât mai confortabil, este necesar să ne ieșim din zona de confort.

•    Tablouri comune

Foarte accesibile ca preț, tablourile care imită mari picturi ale perioadei renascentiste, precum Mona Lisa, Salvador Mundi, The Creation of Adame sau alte picturi glorioase ale marilor pictori, ca Van Gogh sau Picasso, sunt foarte ușor de depistat ca neaparținând decorului. 

Tablourile în care sunt captate marile metropole europene sunt considerate, de asemenea, greșeli ușor de făcut, conform marilor designeri de interior.

Poți opta pentru piese originale de încadrat pe perete, cum ar fi tabouri realizate chiar de tine sau poți achiziționa ceva ce iți trezește un sentiment personal, încercând să eviți cele menționate mai sus.

Armonia vizuală depinde de tine, iar cea funcțională de noi. O mare vorbă este să nu iți pierzi energia încercând să repari lucruri ce nu țin de tine, deoarece, asta este treaba noastră


Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE