8 trucuri ieftine care dau o față nouă casei tale | Depanero

8 trucuri ieftine care dau o față nouă casei tale

8 trucuri ieftine care dau o față nouă casei tale

Nu ai nevoie de un designer interior sau de investiții colosale ca să-ți transformi locuința în acel spațiu mult-visat, în care să te întorci cu plăcere zi după zi. Trebuie doar să fii puțin inventiv și să știi cum să te joci cu spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât să-l pui cât mai bine în valoare. În acest articol ți-am pregătit câteva sugestii low-budget care să te ajute să dai o nouă față casei tale și să faci „Rai din ce ai”, după cum spune celebra expresie.

Faptul că trebuie să investești o timp, efort și un buget destul de măricel pentru a crea genul de design interior pe care ți-l dorești e o preconcepție. Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da în cazul acesta e să nu te iei după ce vezi în cataloagele și broșurile magazinelor de mobilă: chit că vezi un dormitor sau o sufragerie decorate ca la carte și deja vizualizezi toate obiectele de acolo la tine acasă, rezultatul final s-ar putea să te surprindă prin lipsa de personalitate.

Ideal ar fi să faci un „mix & match” pe gustul tău. Casa ta nu ar trebui să aibă o „temă”, ci să te facă să te simți ca acasă, nu ca într-un showroom Ikea. Asta nu înseamnă neapărat să te duci în zona esteticii „de bazar” și să pui orice oriunde, pentru că s-ar putea să ajungi la un design extrem de aglomerat, care obosește ochiul, în loc să te relaxeze. Mai degrabă ar trebui să îți dai seama cam cum se îmbină culorile și texturile (te va ajuta atunci când vei dori să înlocuiești din piesele mai mari de mobilier), să adaugi și elemente care te reprezintă și să nu-ți fie frică să te „abați de la reguli”.

Indiferent că locuiești la bloc sau casă, poți da personalitate locuinței tale încă de la intrare. Caută numere cât mai interesante și mai îndrăznețe pe care să le lipsești pe ușă. Sunt sute de opțiuni pe piață, nu trebuie decât să găsești versiunea cu care rezonezi cel mai bine și care simți că te reprezintă.

Ai tablouri sau poze/postere înrămate pe pereți? Mută-le pe toate pe un singur perete- un „statement wall” cu un colaj care spune totul despre tine și care creează un efect deosebit de interesant în camera în care alegi să faci mutarea. Poate fi un hol, poate fi sufrageria, poate fi chiar dormitorul. Dacă vrei să dai consistență întregului aranjament, poți să schimbi ramele și să alegi un singur model pentru toate pozele/posterele, indiferent de dimensiune.

Zugrăvește unul dintre pereți într-o altă culoare. Poți să faci asta chiar și cu tavanul- nuanțele de albastru imită cerul, culorile sidefate (argintiul, spre exemplu) reflectă lumina, iar culorile aprinse („jewel tones”) dau un plus de personalitate camerei. Dacă te-ai îndrăgostit la un moment dat de un model de tapet, dar te-ai abținut gândindu-te că nu e pentru tine, ei bine, acum e momentul cel mai potrivit să faci alegerea îndrăzneață. Dacă nu vrei să zugrăvești cu totul un perete- alege acel model de tapet care ți-a furat inima și adu la viață întreaga încăpere cu un efort minim.

Pentru dormitor poți alege și o lampă care proiectează un cer înstelat pe tavan, iar pe noptieră poți să pui una din ultra-cunoscutele lămpi în forma lunii, așezate pe suport din lemn: două mici artificii de decor care nu te costă o avere și care te pot ajuta să creezi o atmosferă liniștitoare înainte de somn. Și dacă tot am ajuns la dormitor, știi ce ar merge foarte bine aici? Niște draperii mai groase, care să acopere perdelele subțiri. Nu doar că oferă un aer de sofisticare camerei, dar îți și permit să controlezi nivelul de lumină care intră în încăpere pe timpul nopții. Ziua pur și simplu le deschizi și le legi cu un accesoriu pentru draperii- există accesorii magnetice sau panglici groase cu ciucuri care să le țină legate și să creeze efectul acela de cameră de 5 stele.

Ocupă, pe cât posibil, spațiile goale cu ghivece cu plante. Orice fel de plante- de la cele mai „cuminți” la cele mai „îndrăznețe” soiuri. Alege ghivece inedite și vei vedea cum se înveselește camera în doi timpi și trei mișcări.

Înlocuiește vechile întrerupătoare cu ceva mai contemporan. Poți să adaugi fie o ramă colorată și contrastantă care să le scoată în evidență, fie să le înlocuiești cu întrerupătoare din sticlă, în diverse culori, care pot fi acționate atât manual, cât și wireless, prin telecomandă. Sunt detalii mici, dar care contează atunci când îți dorești să dai o față nouă casei tale.

Alege o baterie cu robinet arcuit la bucătărie - face întreaga chiuvetă să pară mai spațioasă și nu te vei mai „împiedica” de ea atunci când ai de spălat vase mai mari. Cât despre zona din jurul chiuvetei- poți alege autocolante pentru faianță care să dea puțină culoare locului. Însă nu e musai să te limitezi la zona din jurul chiuvetei: le poți aplica oriunde ai o porțiune de faianță care merge „personalizată”: în baie, în zona blatului de bucătărie pe care pregătești mâncarea și așa mai departe.

Fă loc în baie pentru o măsuță pe care să pui cărți, reviste, odorizante și ce mai consideri tu că merge pus în baie, dar nu-și găsește locul pe etajere. Dacă ai cadă, cu siguranță îți dorești să profiți la maximum de ea și să faci și tu o baie relaxantă ca în filme. Pentru asta, poți căuta în magazine o tavă din lemn mai lungă, care să stea de-a latul căzii de baie, sau o poți face pe comandă– pentru o baie înspumată și un moment de relaxare cu cartea ta preferată și un pahar de vin.

Nu uita, bineînțeles, de pernuțele și covorașele decorative. Dacă e loc pentru ele, nu ezita să le pui pe listă, pentru că dau un aer mai intim și mai cozy casei tale. Cam atât pentru moment din partea noastră. Tu ce mici schimbări ai făcut acasă, dar care au avut un mare impact asupra stării tale de spirit? Suntem chiar curioși.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE