Cum crești speranța de viață a aparatului de cafea? | Depanero

Cum crești speranța de viață a aparatului de cafea?

Cum crești speranța de viață a aparatului de cafea?

Dacă și tu te numeri printre persoanele care nu funcționează fără să își ia porția zilnică de cafea, avem o veste bună pentru tine: nu este nevoie să reduci numărul sau cantitatea de cafea băută pentru a asigura longevitatea aparatului, însă dorim să îți aducem un reminder despre cât de important este să îți cureți la timp aparatul, pentru a evita efectele negative pe termen lung. 

Decalcifierea aparatului de cafea este importantă din multe puncte de vedere și fiecare mașinărie vine la pachet cu un manual de instrucțiuni în care este menționat cât de des trebuie ele curățate. Dacă producătorul ți-a deja precizat modul de curățare, noi îți precizăm de ce ar fi bine să o faci constant:

•    Evitarea formării calcarului: apa folosită la prepararea cafelei duce în timp la formarea depozitelor de Ca și Mg care reprezintă elementele principalele ale formării calcarului. Acesta se depune pe componentele metalice ale aparatului, cu predispoziție pe cele responsabile de încălzirea apei. Cunoaștem că depunerea de calcar duce la uzarea prematură a acestor componente care nu vor mai avea același randament în timp.

•    Cafeaua își păstrează gustul: calcarul depus interferează cu procesul de încălzire al apei, astfel încât, nefiind atinsă temperatura optimă, nu va fi posibilă extragerea aromei autentice de cafea. Apa și temperatura cu care este pregătită cafeaua sunt deseori neglijate, însă tocmai ele fac diferență între băutura care doar îți dă energie și cea pe care o savurezi.

•    Reducerea zgomotului pe care aparatul îl scoate: mașinile de făcut cafea sunt din natură zgomotoase, așa că de ce ai vrea o extra gălăgie? Poate ai observat că procesul de preparare al cafelei devine mai gălăgios cu timpul. Motivul? Depunerea de Ca și Mg care face ca elementele aparatului să nu mai fie suficient de lubrifiate. Din acest motiv, pentru a funcționa, aparatul va avea nevoie de o energie mai mare, astfel încât s-ar putea să nu îți placă atunci când citești factura de electricitate. 

E dificil să te întorci la cafeaua la ibric odată ce ai devenit adeptul cafelei de la aparat, știm asta, așa că nu strică să îi acorzi un moment de tandrețe din când în când, iar dacă ai citit acest articol prea târziu, te așteptăm, ca de obicei, aici. 

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE