De ce este bine să investești într-un sistem de filtrare al apei? | Depanero

De ce este bine să investești într-un sistem de filtrare al apei?

De ce este bine să investești într-un sistem de filtrare al apei?

Fie că ne place sau nu, apa este una dintre cele mai importante elemente de care fiziologic avem nevoie. Din moment ce este atât de indispensabilă, ne-am gândit să trecem în revistă câteva beneficii ale consumului ei, pentru a încerca să recrutăm aliați și de pe fronturile inamice, cum ar fi consumatorii de suc, cafea, ceaiuri sau băuturi energetice.

Deși în mod normal este inodoră, incoloră și insipidă, adică fără miros, culoare și gust, tot există persoane care, indiferent cât ar încerca, nu reușesc să ajungă la cantitatea minimă recomandată de consum, de 2L pe zi. 

Pentru a-i asigura proprietățile de bază nealterate, un sistem de filtrare al apei este o idee de luat în calcul. Iată de ce este bine să consumi apă filtrată:

 • Îmbunătățește structura și fermitatea pielii: o piele hidratată este cea care reține o anumită cantitate de apă la nivelul epidermei, adică la nivelul stratului superficial de celule ale pielii. Pentru a asigura acest strat hidratat, calitatea apei consumate este primordială, deoarece agenții patogeni și alte substanțe strecurate precum clorul, interferează cu integritatea pielii.

 • Îmbunătățește scalpul și firul de păr: apa filtrată ajută la o mai bună circulație la nivelul foliculului de păr. Un folicul sănătos permite o absorbție mai bună de vitamine, minerale și nutrienți, asigurând astfel sănătatea firului de păr. Persoanele deshidratate, pe de altă parte, tind să aibă o structură mai predispusă spre degradare, părul putând deveni casant și nesănătos în timp. Desigur, acest lucru depinde și de alți factori, printre care genetica și rutina fiecărei persoane. 

• Sănătatea articulațiilor și mușchilor: corpul uman este alcătuit din aproximativ 75% apă, așadar, nu este o surpriză faptul că mușchii sunt constituiți în mare parte din apă. Un organism hidratat cu apă lipsită de chimicale și agenți patogeni poate preveni apariția crampelor și accidentelor musculare în urma exercițiilor fizice intense. De asemenea, apa purificată menține un nivel optim de lubrifiere al articulațiilor, permițând executarea mișcărilor corecte în jurul axului lor.

Dacă dorești să scapi de sentimentul de vinovăție la auzirea campaniei “Pentru o viață sănătoasă…”, dă-ne un semn și te ajutăm noi cu instalarea sistemului de filtrare al apei sau cu repararea lui. 

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE