Efectele unui aparat de aer condiționat neigienizat | Depanero

Efectele unui aparat de aer condiționat neigienizat

Efectele unui aparat de aer condiționat neigienizat

Anunțăm cu surle și trâmbițe încheierea iernii și sosirea sezonului estival, revenirea la viață a florilor, înverzirea câmpiilor și alte figuri de stil specifice compunerilor de primăvară-vară. Deși căldura trezește acest decor estetic în natură și în dispoziția noastră, aceasta trebuie monitorizată cu atenție în timpul zilelor toride în care ne zbatem pentru momentele de revigorare acasă sau la birou. 

Aparatul de aer condiționat ne face viața mult mai compatibilă cu zilele toride de vară și trebuie să îi aducem un omagiu inventatorului responsabil cu asigurarea unei oaze de împrospătare chiar în confortul casei noastre, Willis Carrier. 

Cu toate că beneficiile utilizării aerului condiționat surclasează cu mult dezavantajele acestuia, dorim să ne asiguram că îl folosești în mod corespunzător pentru a evita efectele produse de neigienizarea periodică a lui, cum ar fi: 

• Probleme respiratorii: aparatul de aer condiționat este dotat cu filtre care sunt menite să nu permită trecerea impurităților în aerul pe care îl circulă. Din categoria impurităților pot face parte: fire de păr de animale, bacterii, fungi, polen. Odată aceste microorganisme răspândite în aerul pe care îl respirăm, pot compromite sistemul imunitar cauzând pneumonii, alergii sau alte patologii respiratorii cu simptomatologii diverse

• Formarea mucegaiului: un mediu umed facilitează formarea mucegaiului, mai ales în combinație cu impuritățile deja menționate. Printre simptomele frecvente ale prezenței acestuia se numără tulburările neurologice precum amețeala și durerile de cap, dar și simptome ca iritația mucoaselor nazală și oftalmică și senzația de congestie.

 • Poate hipersensibiliza afecțiunile preexistente precum astmul și cele care compromit sistemul imunitar din cauza agenților alergeni și infecțioși cu care aceste persoane sunt puse în contact. 

• În afara efectelor directe asupra organismului tău, un aparat neigienizat are consecințe și asupra capacității sale de a răci aerul, deoarece aerul cald este îndepărtat cu mai puțină putere spre exterior. De asemenea, factura la curentul electric va avea și ea de suferit, deoarece este necesară o energie mai mare decât în mod normal pentru efectele dorite. 

Vara nu-i ca iarna, dar poți să faci să fie cu ajutorul unui aparat de aer condiționat eficient. Dacă vrei să fii safe, contactează-ne aici ca să îți dăm o mână de ajutor.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE