Cum să alegi un televizor bun | Depanero

CUM SĂ ALEGI UN TELEVIZOR BUN

reparatii-televizoare

Cum să alegi un televizor bun

O casă fără televizor e ca o... pădure fără un luminiş. Ca un televizor fără telecomandă, ca o primăvară fără flori... înţelegi ideea.

Spre deosebire de telefon și chiar un laptop, televizorul e schimbat mai rar. Tocmai de aceea, când alegi și cumperi unul nou, trebuie să te asiguri că este potrivit pentru următorii trei - cinci ani (cel puţin). Sunt însă o mulțime de modele lansate în fiecare an, care mai de care mai bogate în opțiuni și inovații, așa că alegerea poate fi dificilă.

Din fericire, nu trebuie să știi pe de rost fișe tehnice sau să fii expert în tehnologia unui televizor ca să-l alegi pe cel mai bun pentru casa ta. Cel mai important e ca, atunci când te pui în fața lui, după o zi grea, sau când te bucuri de câteva ore de relaxare în weekend, să ai parte de cea mai bună experiență.


Setează-ți un buget

Există televizoare de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei. Astfel, sunt opțiuni pentru toate bugetele și e foarte important să știi unde te situezi. În cazul în care ai vrea un model cu opțiuni smart iar cele lansate recent sunt prea scumpe, poți alege un model din seriile precedente. Oricât am vrea, tehnologia nu evoluează atât de repede, mai ales la televizoare, și nu vei simți diferența în folosirea de zi cu zi.


Gândește-te ce vei urmări cel mai des la televizor

Sunt două tipuri de televizoare pe care le poți cumpăra în prezent: smart și non-smart. Cele dintâi funcționează similar telefonului: ai aplicații, acces wireless la internet și YouTube la discreție, potrivit ecranului mai mare şi numai bune pentru ore întregi de binging.

Cele non-smart sunt lipsite de toate aceste opțiuni aşa că, pentru mai mult conținut, fie conectezi un sistem de tip home cinema, fie un laptop. Cel mai bine ar fi însă să alegi un smart TV, deoarece va fi o investiție pentru următorii trei - cinci ani și sigur vei avea nevoie de unele opțiuni inteligente în viitor.


Ecranul e cel mai important, cu el te vezi cel mai des

În cazul alegerii unui televizor, ecranul trebuie luat cel mai serios în considerare. Sunt cele două tehnologii dominante: LED și OLED. Televizoarele din prima categorie sunt mai răspândite, cele din urmă sunt mai costisitoare. Independent de ce tehnologie alegi, ca să te încadrezi în bugetul tău, trebuie neapărat să ții cont de două elemente: diagonală și rezoluție.

Conform ultimelor standarde, diagonala ar trebui să fie de peste 100 cm ca să te bucuri la maximum de cei vei urmări la TV. Bineînţeles, diagonala e dependentă de spațiul în care vei amplasa televizorul. Dar noi ştim că, dacă vrei, poţi. Aşa că vei găsi tu 140cm în aproape orice cameră.

Iar în ce priveşte rezoluţia, cel mai bine e să alegi 4K. Există o mulțime de conținut 4K în prezent, deja avem televiziuni care emit la această rezoluție și este cea care oferă cea mai bună calitate în prezent pentru televizoare cu diagonală de peste 100 cm. Totodată, în următorii 10 ani ești asigurat că aceasta rămâne cea mai populară rezoluție şi casa ta nu e demodată.


Cum este un televizor bun pe care să îl cumperi cu un buget rezonabil

E clar că televizorul este mai smart ca niciodată. Am adunat toate caracteristicile de mai sus și am făcut portretul-robot al unui televizor smart pe care să îl poți cumpăra în 2019 și să n-ai griji chiar până în 2024. Pe un astfel de TV, ai acces la aplicații cu filme și seriale, poți sta chiar și pe Facebook și internetul e wireless. Totodată, telecomenzile unor astfel de televizoare sunt mai tehnologizate ca niciodată. Poți chiar să dai comenzi vocale televizorului prin intermediul microfonului din telecomandă.


Când e nevoie de reparaţii sau montaj, intrăm noi în peisaj.
Contactează-ne chiar azi!


Distribuie articol

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE