Cum să ai grjă de laptopul tău în cinci pași simpli | Depanero

CUM SĂ AI GRJĂ DE LAPTOPUL TĂU ÎN CINCI PAȘI SIMPLI

reparatii-laptopuri

Cum să ai grjă de laptopul tău în cinci pași simpli

Înainte de orice, trebuie să știi că cel mai important lucru pe care îl poți face ca să ai grijă laptopul tău e să previi accidentele înainte să se întâmple. Cu toții ne-am dori ca laptopurile noastre să fie rezistente la apă și praf. Astfel, cafeaua vărsată din greșeală peste tastatură n-ar mai fi atât de dăunătoare. Din nefericire, laptopurile care ştiu să înoate sunt scumpe și destul de greu de găsit.

Dacă mănânci deasupra tastaturii, e posibil să scape resturi sub tastatură și în timp să te aducă la noi în service. Ştim că vrei să îmbini utilul cu plăcutul, dar te sfătuim să nu ţii cana cu cafea ori paharul cu apă lângă laptop. Mai mult, dacă lucrezi mult în spații deschise, la o terasă sau în parc, praful se va depune mai repede pe ecran, tastatură și chiar gurile de ventilație. În timp, toate aceste aspecte pot duce la deteriorarea laptopului sau scăderea performanţei acestuia.


Ține mereu cont de temperatura mediului în care folosești laptopul

Pe cât de avansate sunt computerele moderne, pe atât de fragile au rămas, iar temperatura e un inamic destul de mare. Dacă folosești laptopul într-un mediu rece, ține cont să nu-l pornești imediat cum ajungi la căldură. Lasă-l câteva minute, chiar jumătate de oră dacă nu-i nimic urgent, ca toate componentele din el să ajungă la temperatura respectivă şi să eviţi şocul termic! Același lucru e valabil când îl folosești în medii foarte călduroase. Poate duce la supraîncălzire și să se închidă din senin. Ţine minte şi să nu-l folosești aproape de surse puternice de căldură, cum ar fi un calorifer, un radiator sau, cine ştie, o sobă!


Curățenia ține laptopul în viață

Sunt trei componente dintr-un laptop pentru care curățenia este crucială: gurile de ventilație, tastatura și ecranul. Cu o lavetă moale și o soluție specială de curățat, șterge ecranul cel puțin o dată pe zi. Pulverizează solutia pe laveta si nu direct pe ecran pentru a evita scurgerea in zone de unde nu o poti șterge. În timp, reziduurile care se depun pe el pot duce la mătuirea acestuia și va deveni un real disconfort să-l folosești.


Ai grijă cu fiecare port de pe laptop

Orice laptop are cel puțin trei porturi: de încărcare, pentru USB, pentru căști, eventual și cititor de carduri de memorie. De fiecare dată când folosești unul dintre ele ca să conectezi alte gadgeturi sau cablul de alimentare, fă-o cu grijă! E foarte ușor să introduci greșit și să rupi ceva. Două secunde de atenție te ajută să nu ai probleme mai mari după. Totodată, nu aşeza niciodată greutăţi pe laptop, nici măcar dacă e închis! Eviţi astfel deteriorarea ecranului.


Transportă-l în condiții cât mai bune

Pe cât de portabil a devenit laptopul modern, pe atât de ușor e să-l deteriorezi în timpul unei deplasări. Pleci în vacanță? Îl iei cu tine la birou? Te duci la cineva să-i arăți ceva pe laptopul tău? De fiecare dată ar trebui să-l porți într-o husă specială, ușor de găsit și cumpărat de la orice magazin specializat. Astfel, eviți din start orice zgârietură și te asiguri că relaţia voastră are şanse să fie mai îndelungată. Îţi recomandăm o husă cu protecție la șocuri, ca să previi aproape incident care s-ar putea întâmpla.


Ce e în laptop e la fel de important

Cu siguranță ai în laptopul tău o mulțime de programe și cel puţin la fel de multe fișiere importante. Pentru toate acestea, ar trebui să folosești o soluție de securitate cibernetică. Aşa te asiguri că nu cazi în plasa hackerilor și că nu-ți pierzi datele la care ții atât de mult. Totodată, așa cum faci și pe telefon, și pe laptop ar trebui să actualizezi aplicațiile pe care le folosești, dar și să ștergi fișierele de care nu mai ai nevoie. Cu cât e mai mult spațiu ocupat, cu atât laptopul poate funcționa mai lent. Asta nu trebuie făcută zilnic, dar cel puțin o dată pe lună ar trebui să treci printr-o „revizie” software.


Când ai nevoie de o igienizare a laptopului, bazează-te pe noi!


Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE