Când îi cumperi copilului primul telefon? | Depanero

CÂND ÎI CUMPERI COPILULUI PRIMUL TELEFON?

experienta-depanero

Când îi cumperi copilului primul telefon?

Este o întrebare la care mulți părinți se gândesc în momentul în care copilul începe să dea semne că și-ar dori un telefon. Daca ar fi să îi intrebăm pe cei mici, răspunsul ar fi: cât mai repede. Cu toate acestea, decizia rămâne la părinții care trebuie să se gândească la mai multe variabile. 

Prețul este o variabilă importantă în achiziția unui telefon pentru cei mici. Ideal ar fi să nu alegi un telefon care are un preț mare, întrucât cei mici nu vor fi la fel de atenți cu el precum adulții, iar riscul de a fi scăpat, stricat sau furat este unul mult mai mare. O soluție ar fi să îi oferi celui mic un telefon pe care nu îl mai folosești și astfel eviți un cost în plus.

Vârsta la care copilul primește un telefon poate determina modelul acestuia. Trebuie să ne gândim la faptul că cei mici folosesc altfel tehnologia. La o simplă privire, vedem copii care folosesc device-urile cu o dexteritate infinit mai mare față de cea a părinților. Scriu mesaje rapid, trec dintr-o aplicație în alta și își iau toate informațiile necesare într-un timp scurt. Ceea ce înseamnă că telefonul ar trebui să aibă o vitează destul de bună. 

Nevoia de cumpărare a unui telefon poate veni din mai multe direcții. Este posibil ca cei mici să stea nesupravegheați o perioadă mai mare de timp și atunci este necesară comunicarea cu părinții. Dacă vor doar să se joace sau să urmărească diverse videoclipuri pe YouTube, o tabletă la care să aibă acces când sunt acasă poate fi mai potrivită. În acest mod, poți evita și costurile unui abonament pentru telefon. Daca te hotărăști să cumperi un telefon pentru copilul tău, poți opta pentru o cartelă reîncărcabilă. 

Experții în parenting recomandă achiziția unui smartphone începând cu clasa a 8-a, întrucât atunci copiii sunt mai responsabili și pot folosi device-ul într-un mod mai atent și mai conștient. Desigur, poți stabili împreună cu cel mic un interval de timp în care acesta poate folosi telefonul, dacă are sau nu voie să îl ia la școală, dar există și aplicații de control parental care te ajută să menții anumite bariere, cum ar fi timpul petrecut strict pe anumite aplicații – pentru un timp extins, copiii vor putea cere acces direct părinților prin aplicație.

Așadar, primul telefon al copilului vine la pachet cu responsabilități atât pentru cel mic, cât și pentru tine.

Nu dispera dacă cel mic reușește să strice noul său telefon. Completează formularul din site și lasă-ne pe noi să ne ocupam de reparații! Liniştea familiei voastre e prea importantă să fie alterată de un aparat aşa uşor de reparat cum e telefonul. 

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE