Poti transforma telefonul vechi intr-un gadget foarte util

5 LUCRURI PRIN CARE POȚI TRANSFORMA UN TELEFON VECHI ÎNTR-UN GADGET FOARTE UTIL

reparatie-telefon-vechi


5 lucruri prin care poți transforma un telefon vechi într-un gadget foarte util

Ritmul în care telefoanele sunt actualizate în fiecare an a accelerat în ultimul deceniu. Acum, producători mari ajung să lanseze două sau chiar cinci modele pe an. Asta face ca dispozitivele precedente să se învechească destul de repede. Dar asta nu înseamnă că sunt bune de aruncat, ba din contră.

Şi chiar dacă sunt bune de aruncat, fă-ne o vizită: pe site sau la sediu. Putem readuce la viaţă orice model de telefon.


Poți pune telefonul la muncă nobilă

În alte țări, universitățile mari cu centre de cercetare s-au gândit la o soluție simplă pentru cei care vor să ajute: să-și pună echipamentele pe care nu le mai folosesc la muncă. Astfel, calculatoarele sau telefoanele vechi pot fi împrumutate, digital, pentru cercetări. Conexiunea se face prin internet, printr-o aplicație, și procesorul din telefonul tău vechi poate face calcula pentru cercetări în domeniul oncologic, în cardiologie sau chiar în știința somnului.


Un telefon este cel mai conectat player portabil

Poate că perioada în care un MP3 player era necesar a trecut. Acum telefonul face tot ce putea face un astfel de device şi mai mult. Dar dacă preferi să alergi, asculți multă muzică, te uiți mult la filme și nu vrei să fii deranjat de notificări, un telefon vechi poate fi cea mai bună soluție. Dacă suportă și card microSD, e și mai bine. Îți pui pe el colecțiile de conținut și te bucuri de acest divertisment. Iar ca să nu rămâi fără baterie poți folosi una externă.


Cel mai inteligent ceas deșteptător

Există la magazine standuri pentru telefoane, care le și încarcă. Cu așa ceva, poți folosi un telefon vechi pe post de ceas deșteptător. E setat în fiecare zi la aceeași oră, poți pune orice melodie vrei, poți verifica și vremea pe el, ca să știi cum te pregătești pentru ziua în curs. Ba mai mult, există și aplicații prin care te poți asigura că te dai jos din pat când trebuie și că nu mai amâni alarma. Un exemplu e ”Walk Me Up”, care te face să te plimbi prin cameră ca să poți opri alarma. Totodată, poți avea pe acest ceas deșteptător și mailul, ca să-l verifici rapid dimineaţa când te trezeşti, dacă simți nevoia. Ştim că următorul pas ar fi să îţi verifici Instagramul, dar asta e o aplicaţie pentru telefoanele mai deştepte.


Cameră de supraveghere pentru casă și nu numai

O cameră de supraveghere conectată la internet nu-i neapărat scumpă, dar cum deja ai un telefon vechi, îl poți folosi pe acela. E suficient să îl conectezi la o priză, ca să nu rămână fără baterie, să-l pui în punctul din care poți vedea în toată camera și apoi să folosești o aplicație prin care să filmeze și stocheze videourile. Totodată, aplicații precum CamON Live îți permit să vezi conținutul și de la distanță, pe internet. Astfel, îți poți securiza casa și bunurile un pic mai bine.

O să îţi vină factura la curent puţin mai mare, dar nu crezi că merită?


Telefonul poate fi o telecomandă excelentă pentru televizor

Sunt telefoane vechi care au venit dotate cu senzor infraroșu ca să poți controla televizorul ca și cum ai avea o telecomandă în mână. Dar, dacă ai smart TV, e suficient să folosești o aplicație. Telefonul e mult mai versatil decât o telecomandă clasică și poți avea opțiuni suplimentare, inclusiv tastatură ca să scrii mai ușor ce cauți.

Gata, te-am covins! Păstrează telefonul vechi şi pune-l la treabă! Încă nu e bun de ieşit la pensie.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE