Cum îți păstrezi casa curată când ai animale de companie? | Depanero

Cum îți păstrezi casa curată când ai animale de companie?


Cum îți păstrezi casa curată când ai animale de companie?

Să împarți locuința cu animalul tău de companie este ca și cum ai beneficia de terapie gratis la tine acasă😊. Totuși, există un mic preț pe care trebuie să îl avem în vedere atunci când locuim cu prietenii noștri necuvântători: acela că poate fi dificil să îți menții casa curată.

Cum ne asigurăm, deci, că locul în care trăim este curat și sănătos?

Există câteva recomandări care, dacă sunt respectate, ne pot ajuta să ne bucurăm de un cămin aerisit și proaspăt, împreună cu prietenii noștri pufoși. Așadar, avem câteva propuneri pentru tine:

•    Aspiratul e necesar să fie întreprins în fiecare zi sau cel puțin o dată la două zile

Știm că poate deveni monoton, de aceea îți recomandăm aspiratorul-robot care poate fi al treilea cel mai bun prieten al omului.

•    În cazul stăpânilor de câini

Puteți găsi un loc la intrarea în casă unde să pregătiți cățelul înainte de a-l lasă să zburde liber pe covorul din sufragerie. De exemplu, puteți așeza un preș la intrare, unde veți șterge pe lăbuțe, usca și peria cățelul.

•    Stabilirea unei rutine pentru animalul de companie
 
În funcție de rasă, asigurați-vă că periați prietenul în mod regulat, conform necesitaților acestuia. De reținut că este important ca perierea să se facă într-un singur loc al casei pentru a evita răspândirea firelor de păr prin aer. 

Firul de păr scurt are o durată de viață redusă și este predispus la cădere accentuată, iar principala problemă este năpârlirea. Periatul este indicat de minimum 3 ori pe săptămână și înainte de baie pentru a îndepărta stratul mort de piele cu celule descuamate. Acesta se face în sensul creșterii firului de păr. Se poate folosi și o mănușă tip scrub/de cauciuc pentru înlăturarea eficientă a firelor căzute.

Exemplu rase: Daschund, Dalmatian, Labrador, Beagle

Firul de păr lung are durata de viață mai întinsă și, din acest motiv, stăpânii acestor câini nu se întâlnesc cu pierderi masive de păr la patrupezii lor. Principala problemă în cazul acestora este încâlcirea părului, cu preponderență în zona urechilor, lăbuțelor sau abdomenului. Pielea din jurul acestor noduri de păr devine sensibilă, iar în timp, se poate ajunge la leziuni deschise ale acesteia.

Exemplu rase: York Shire, Malteza, Poodle. Shih Tzu

•    Igienizarea animalului

Este important ca acesta să aibă lăbuțele curate după ce este adus de afară, de asemenea, baia trebuie făcută regulat. De exemplu: de 2-3 ori pe lună pentru bichoni, iar pentru cățeii cu un alt tip de blană, cum ar fi Dog German, Tosa Inu sau Labrador, este suficient o dată pe lună, în acest fel menținându-se nivelurile normale de uleiuri naturale de pe pielea acestora, conform recomandărilor medicilor veterinari.

•    Spălarea periodică a paturilor și accesoriilor acestora

Ideal este ca animalele cu tendință de năpârlire să aibă paturi confecționate din materiale precum pielea sau vinilul care pot fi cu ușurință dezinfectate, însă dacă animalul tău are un pătuț dintr-un material permeabil, îți recomandăm să îl bagi în mașina de spălat o data la 2 săptămâni pentru a neutraliza potențialii agenți patogeni și mirosurile neplăcute

Știm că relația ta cu animalul de companie suferă atunci când îl neglijezi ca să faci curat, așa că dacă ajutoarele tale la curățenie îți fac probleme, trimite-le în tabăra la noi  pentru o mică reeducare și ia-ți o pauză binemeritată.


Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE