Fără cute și fără stres - de ce să alegi un aparat de călcat vertical | Depanero

Fără cute și fără stres - de ce să alegi un aparat de călcat vertical

Fără cute și fără stres - de ce să alegi un aparat de călcat vertical

Când dezvolți o pasiune pentru piese vestimentare, știi clar faptul că alături de materialele de calitate și grija pe care le-o porți, un element la fel de important este modul în care le porți.

Pentru a scăpa de aspectul neîngrijit și cutele formate pe hainele tale, cele două opțiuni disponibile sunt clasicul fier de călcat și aparatele de călcat verticale pe aburi. Fiecare dintre opțiuni are avantaje și dezavantaje, însă cea din urmă reprezintă varianta modernă și rapidă, potrivită unui stil de viață în care lucrurile se întâmplă mereu cu rapiditate.

Aparatul de calcat vertical vine, într-un fel în completarea fierului de călcat clasic, oferindu-ți mai multe avantaje menite să îți ușureze foarte mult viața, acestea fiind și motivele pentru care a devenit un produs din ce în ce mai folosit și în țara noastră. Aparatul de calcat vertical este ușor de întreținut, fiind suficientă doar o carpă umedă pentru a scăpa de urme. Pentru a prelungi durata de funcționare a aparatului de călcat vertical, o practică foarte bună este golirea rezervorului de apă după fiecare utilizare.

Un prim avantaj al acestor produse este eficiența, pentru că, spre deosebire de fierul de călcat clasic pe care îl poți folosi doar cu o masă de călcat sau o altă suprafață pe care să poți întinde hainele pe care le vrei călcate, un aparat de călcat vertical are nevoie doar de apă în rezervor, o priză și câteva minute - poți păstra cămașa pe umerașul pe care era când ai scos-o din dulap, iar aparatul va funcționa de minune pe aceasta.

Aparatul de călcat vertical, datotită tehnologiei pe care o folosește se pretează pe mai multe tipuri vestimentare, inclusiv pentru hainele folosite în sezonul rece. Este perfect atunci cand vrei să scapi rapid de cutele de pe îmbrăcăminte sau când vrei să netezești elementele de decor din casa, precum perdelele și draperiile. 

Conceptul de funcționare este unul simplu, încălzește rezervorul de apă, iar când aceasta se va scurge pe placă va produse abur.

Această tehnologie cu aburi constă în "aruncarea" unui jet de abur cald, care odată pătruns în țesătura hainelor tale va duce la dilatarea fibrelor și la întinderea acestora, operațiune foarte blândă pentru obiectele tale vestimentare.

Aburul ajută și la o mai bună igienizare a hainelor tale, iar în funcție de accesoriile pe care le primești în pachet o să ai posibilitatea de a face o treabă excelentă chiar și atunci când îți dorești să calci niște haine foarte groase precum cazul unui paltonul.

Un alt avantaj îl reprezintă și varietatea modelelor disponibile pe piață care ne ajută să alegem produsul potrivit în funcție de nevoi. Înainte de a cumpăra un aparat de călcat vertical, este necesar să cunoști anumite lucruri despre caracteristicile acestuia.

Dacă ne luăm după ceea ce spun mai marii producători, ar trebui sa fim atenți la greutate – acesta trebuie sa fie ușor, să aibe puterea de a genera un jet de abur continuu, iar un plus de confort vei obține dacă aparatul de călcat vertical va elimina abur continuu fără ca tu să apeși constant pe buton. Alte criterii de care ar trebui să ținem cont atunci când vrem să ne cumpărăm un astfel de produs, ar mai fi timpul de încălzire, acesta trebuie să fie cât mai rapid – mai ales că acest aparat de călcat vertical este special creat pentru a economisi timp,  iar ca un ultim criteriu, ar trebui să aibe un rezervor încăpător de apa pentru a nu fi nevoit să îl completezi constant cu apa.

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale unui aparat de călcat vertical, când simți că te aburește și nu mai vrea să te scape de cute, îți reamintim că ne poți scrie iar noi îl vom repara pentru tine.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE