5 lucruri „secrete" pe care le poți face pe Google | Depanero

5 lucruri „secrete" pe care le poți face pe Google

secrete-despre-google


5 lucruri „secrete" pe care le poți face pe Google

Google a ajuns să aibă răspuns pentru tot ce cauți și asta e foarte bine. De la magazine online, la curiozități despre lume și tehnologii noi, e suficient doar să vrei să afli și găsești răspunsuri. Sunt însă câteva lucruri pe care foarte puțini oameni știu că le pot face pe acest motor de căutare. Compania, când le-a implementat, le-a dezvoltat sub ideea de „Easter eggs”. Practic, sunt surprize peste care poți să dai sau de care te poți bucura din când în când. Dacă te plictiseşti pe drum spre casă sau îţi iei pauză la birou, încearcă-le, distrează-te şi dă-le mai departe!


Poți să te joci pe Google

Ţi-e dor să joci Solitaire? Sigur ştii jocul. E unul dintre cele mai cunoscute și funcționează pe aproape toate platformele. Tocmai pentru că e foarte popular, Google l-a implementat direct în motorul de căutare. Astfel, e suficient să scrii „solitaire” în bara de căutare și vei ajunge în pagina în care îl poți încerca. Totul e online, nu e nevoie să instalezi nimic pe PC sau telefon.

Tot ca joc, pe Chrome, atunci când nu funcționează internetul îți apare un dinozaur. Dacă dai click pe el, începi un joc de tip Flappy Bird sau Mario, unde trebuie să treci peste diverse obstacole. Practic, ai cu ce să-ţi umpli timpul cât aştepţi să se remedieze conexiunea la internet.


Poți calcula aproape orice pe Google

Puțini oameni știu că arhitectura Google, ca motor de căutare, presupune și că poate realiza calcule matematice destul de complexe. Spre exemplu, poți scrie operația matematică în bara de căutare și-ți dă direct rezultatul. Sau poți scrie „calculator” și îți deschide o pagină cu un calculator deasupra tuturor rezultatelor. E cel mai la îndemână, mai ales când ai sume mari de calculat sau când vrei să rezolvi rapid vreo ecuație matematică.

Totodată, Google are integrat și un convertor valutar. E suficient să scrii suma, valuta în care e exprimată și valuta în care vrei să afli valoarea. De exemplu, o căutare poate arăta așa: „50 eur to ron”. Dacă știi și indicatorii valutari ai monedelor, cu atât mai bine. Rezultatul e și mai rapid. Și e la cursul oficial al băncilor naționale.


Îți aprofundezi cunoștințele de engleză

Unul dintre cele mai utile trucuri pe Google e că poți învăța mai ușor și mai eficient cum se pronunță cifrele în engleză. E suficient să le scrii, să pui semnul egal și să scrii cuvântul „english”. Apoi primești un text ca să vezi cum se: scriu, citesc și pronunță. Poți încerca, forma e: „123 = english”.


Găsești culoarea potrivită de fiecare dată

Trecem la lucruri mai colorate!

În momentul în care cauți „color picker”, vei fi direcţionat într-o pagină în care ai tot spectrul vizibil de culoare. Totodată, pe măsură ce alegi anumite nuanțe ale culorii, vezi și următoarele coduri: proporția în sistemul primar de culori (RGB), în sistemul de printing (CMYK), în HSV sau HSL, ultimele două fiind folosite în procesarea imaginilor la nivel profesional. Totodată, afișează și codul HEX, folosit la site-uri și în proiecte de dezvoltare a aplicațiilor digitale.


Creează o inimă direct în motorul de căutare

Ce spui de puţin romantism? Unul dintre cele mai frumoase „secrete” de pe Google e că poți face o inimă în motorul de căutare. Abia apoi afli de ce. Ei bine, cei doi creatori ai motorului de căutare sunt amândoi pasionați de matematică și sunt multe referințe la acest domeniu în codul sursă al proiectului. Unul dintre exemple e cel cu inima. Astfel, dacă introduci în bara de căutare o anumită funcție matematică, îți afișează o inimă.

Funcția inimii în Google e: sqrt(cos(x))*cos(500*x)+sqrt(abs(x))-0.4)*(3-x*x)^0.1


Sperăm că aceste 5 lucruri secrete pe care le poţi face în Google ”just for fun” să te fi surprins.

Spor la google-uit!

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE