7 motive să faci revizia Centralei Termice | Depanero

7 motive să faci revizia Centralei Termice

Revizia Centralei Termice: 7 motive să faci revizia constant


Când facem revizia centralei termice? Și ce se întâmplă dacă nu facem revizia? Care sunt motivele să ne asigurăm că revizia centralei se realizează la timp?

Să luam lucrurile pe rând, pas cu pas, explicat de specialiștii DEPANERO.

Așa cum bine știm, centrala termică se instalează de către o firmă autorizată să realizeze această operațiune. Pe lângă faptul că este emis un Certificat de Autorizare după Punerea în Funcțiune (PIF), orice tip de centrală termică are nevoie de revizie tehnică și Verificare Tehnică Periodică (VTP).

Specialiștii recomandă ca revizia tehnică a centralei să se realizeze anual pentru o bună funcționare a acesteia.

Verificarea Tehnică Periodică (VTP) se face obligatoriu la fiecare 2 ani de la momentul instalarii centralei termice.

De la bun inceput subliniem faptul că neglijarea reviziei periodice a centralei termice poate avea consecințe grave asupra funcționării acesteia și în acelasi timp poate pune în pericol atât eficiența sistemului de încălzire, cât și siguranța locuinței și a persoanelor care sunt în apropierea ei.

De asemenea, nu uităm de faptul că toate componentele cheie ale centralei termice pot suferi uzură în timp, iar lipsa unei revizii periodice poate duce la apariția unor defecțiuni majore. Aceste defecțiuni pot necesita reparații costisitoare sau înlocuirea unor părți importante ale sistemului. Așa că prevenim în loc să reparăm de fiecare dată când este posibil. Iar noi, la DEPANERO, credem că întotdeauna este posibil.

Mai mult, nu neglijăm nici faptul că mulți producători impun revizia periodică a centralelor termice pentru a menține valabilitatea garanției. Lipsa reviziei centralei termice poate duce la pierderea garanției, ceea ce înseamnă că vor trebui suportate costurile reparațiilor sau înlocuirii din propriul buzunar.

Și dacă se poate să ieșim mai convenabil cu o revizie, de ce să nu o facem? Este o necesitate dar este în același timp și cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi înșine, pentru cei dragi și pentru bugetul nostru.


Cât de des trebuie realizată revizia centralei termice?

Cu toții știm că anual se recomandă să facem revizia centralelor termice. Acest lucru ne ține la adăpost pe toți cei care suntem vreodată în preajma centralei termice.

Și știm bine faptul că au fost multe incidente mediatizate în care centralele termice s-au defectat și au produs accidente grave pentru că nu aveau revizia realizată și pentru că nu mai funcționau corect. Defecțiunile ar fi fost identificate la revizie.

Desigur, toată lumea este de acord că o centrală termică este unul dintre cele mai importante sisteme din casele noastre, care asigură confortul termic și apă caldă menajeră. în consecință, revizia centralei tale termice este soluția perfectă pentru funcționarea în siguranță, optim și conform reglementarilor în vigoare.

în ce constă revizia centralei termice?

Revizia centralei termice presupune un set de proceduri tehnice de curățare și verificare, menite să asigure funcționarea în siguranță a centralei. în cuvinte simple, specialiștii se deplasează la domiciliul clientului și realizează operațiuni precum:

  • Curățarea camerei de ardere
  • Curățarea ventilatorului
  • Verificarea automatizării
  • Verificarea vanei cu 3 căi
  • Verificarea vasului de expansiune și refacerea pernei de aer
  • Verificarea schimbătorului de căldură primar
  • Verificarea schimbătorului de căldură secundar
  • Verificarea pompei de apă
  • Verificarea căii de gaz

Și nu numai!


Iată 7 motive pentru care ar trebui să faci revizia anuală la centrala termică:

Revizia centralei termice asigură eficiența energetică a acesteia

Revizia CT te va ajuta să determini dacă aceasta funcționează eficient și să identifici eventualele probleme care pot afecta eficiența energetică. Acest lucru poate duce la economii semnificative pe termen lung. Așa cum bine știm, o centrală termică care nu este întreținută în mod corespunzător poate deveni mai puțin eficientă în ceea ce privește utilizarea resurselor energetice, ceea ce poate duce la creșterea costurilor de încălzire.


Securitate la orice oră din zi și din noapte

Revizia centralei termice poate ajuta la detectarea și prevenirea posibilelor probleme de siguranță, cum ar fi scurgerile de gaze sau probleme cu sistemul electric. Acest lucru poate preveni situațiile periculoase, cum ar fi incendiile sau sufocarea prin gaze și poate asigura o utilizare în siguranță a centralei termice.


Prevenirea defecțiunilor se realizează cel mai bine odată cu revizia centralei termice

Revizia anuală poate preveni defecțiunile centralei termice, care pot fi costisitoare și neplăcute. Un specialist poate detecta problemele înainte să devină critice și să le rezolve înainte să apară daune suplimentare.


Extindem durabilitatea centralei termice cu fiecare ocazie când îi facem revizia

Centrala termică este un produs cu un preț ridicat, așa că este important să îl menții în parametri optimi pentru a-i extinde durata de viață. Revizia anuală poate ajuta la prevenirea uzurii premature și la extinderea durabilității centralei termice.

Revizia centralei termice ne ajută sa eficientizăm costurile pe termen lung

Dacă centrala termică nu funcționează eficient, aceasta poate genera costuri mai mari cu gazele naturale si energia electrică.


Ne asigurăm că toate standardele sunt respectate odata cu realizarea reviziei CT

Unii producători trec în certificatul de garanție faptul că un produs beneficiază de garanție atât timp cât este făcută revizia anuală. Cu un cost scăzut (aproximativ 250 RON) poți preveni costuri ridicate date pe diverse piese ale produsului – costul unei piese poate ajunge la 70% din valoarea centralei, costul fiind diferit în funcție de importanța piesei și brand-ul acesteia.


Reducem emisia de gaze în mod activ și cu beneficii pentru toată lumea

O centrală termică care funcționează ineficient va avea nevoie de mai mult combustibil pentru a produce aceași cantitate de căldură, ceea ce duce la o creștere a emisiilor de gaze.

în concluzie, revizia centralei termice este esențială pentru a asigura confortul termic, eficientizarea costurilor și siguranță. Este recomandat să se efectueze o revizie anuală, astfel încât centrala să funcționeze în mod optim și să ofere confort termic pe termen lung.


Cum procedezi dacă vrei să faci revizia centralei termice?

Solicită o echipă de specialiști care să se ocupe de revizia centralei tale termice și să îți ofere informațiile necesare despre acest serviciu, apelând numărul de telefon *4114 sau completând formularul de mai jos. Un consultant DEPANERO îți va prelua apelul și vei primi toate informațiile necesare pentru ca revizia centralei tale termice să se realizeze cât mai curând posibil.

 


Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE