Rolul Facility Managementului Tehnic într-o companie de succes | Depanero

Rolul Facility Managementului Tehnic într-o companie de succes
Serviciile de facility management tehnic implică în principal întreținerea și reparația echipamentelor, a sistemelor și a instalațiilor din cadrul clădirilor, prin măsuri preventive și corective de remediere. Acest serviciu este bazat pe siguranță și eficiență, aspecte fundamentale în succesul oricărei companii și joacă un rol esențial, contribuind la îmbunătățirea eficienței operaționale și a experienței angajaților și clienților.

În acest articol vom prezenta principalele motive pentru care acest serviciu ar trebui implementat la nivelul oricărei firme și beneficiile resimțite atât la nivel economic, cât și uman.

Așa cum bine știm, zona de Facility management este o componentă esențială a gestionării eficiente a unei companii și a infrastructurii sale fizice.

Câteva motive pentru care un Manager FM poate fi cea mai bună investiție:

  • Se realizează conformitatea cu reglementările în vigoare.
  • Sunt gestionate toate riscurile de către profesioniștii potriviți.
  • Spațiul câștigă un plus de flexibilitate datorită planificării riguroase și configurării spațiului în funcție de nevoile organizației.
  • Se atinge nivelul maxim de siguranță și securitate datorită serviciilor de facility management necesare fiecărei clădiri în parte.
  • Eficiența operațională devine un obiectiv ușor de atins, odată cu reducerea costurilor operaționale și îmbunătățirea eficienței tuturor sistemelor existente în cadrul clădirilor.

Serviciile de Facility Management aduc economii de costuri pe numeroase paliere.

Serviciile de facility management tehnic au potențialul de a ajuta companiile să facă economii semnificative. Cheltuielile operaționale pot fi reduse prin intermediul gestionării eficiente a resurselor, optimizării proceselor de mentenanță și planificării costurilor de reparație.

Mai mult, stabilirea unui plan de întreținere pentru echipamentele folosite va crește perioada de utilizare a acestora, astfel evitând costul reparațiilor neprevazute sau achiziționării unui nou echipament inainte de epuizarea duratei normale de utilizare a acestuia.

In ceea ce priveste eficiența energetică, prima regulă pe care o respectăm pentru fiecare echipament și sistem este să le menținem în stare de funcționare optimă. Acest lucru intră în obiectul de activitate al Facility managerului tehnic.

De asemenea, acesta va analiza modul de funcționare al echipamentelor/sistemelor și a interacțiunii dintre ele si poate veni cu propuneri de optimizare atât prin stabilirea unui program de funcționare adecvat clădirii cât și prin implementarea unor soluții tehnice bazate pe evolutie științifică, soluții care să aducă valoare economică prin reducerea consumului de utilități fără reducerea confortului.

Productivitatea Angajaților se menține ridicată acolo unde există servicii de facility management de calitate

Un mediu de lucru sigur și bine întreținut poate influența pozitiv moralul angajaților și, implicit, productivitatea. Prin facility managementul tehnic ne asigurăm că locul de muncă este în stare bună, instalațiile funcționează corespunzător și că angajații au tot ce le trebuie pentru a-și desfășura activitățile în condiții optime.

Siguranța și Conformitatea sunt esențiale pentru Managerul FM

Siguranța angajaților și a clienților este o prioritate în cadrul serviciilor de facility management. Prin gestionarea corectă a riscurilor, mentenanță regulată și asigurarea respectării standardelor de siguranță și a reglementărilor, companiile pot preveni accidentele și pot evita eventualele amenzi și litigii legate de nerespectarea normelor de siguranță și mediu.

Prevenția este arma secretă a unui bun manager de facility

Prin implementarea unui plan solid de mentenanță și inspecții regulate, serviciile de facility management pot contribui la prevenirea situațiilor neașteptate și neplăcute, cum ar fi avarii majore sau probleme de securitate. Identificarea și remedierea timpurie a potențialelor probleme pot ajuta la evitarea costurilor ridicate și întârzierii în activitatea companiei. De asemenea, programarea regulată a mentenanței previne întreruperile neprevăzute care ar putea afecta productivitatea angajaților.

Însușirea unei abordări proactive, bine structurate și strategice în vederea aspectelor operaționale și a infrastructurii fizice, poate aduce beneficii semnificative și poate contribui la succesul pe termen lung al unei companii.

La DEPANERO oferim servicii de Facility Management tehnic la nivel înalt de calitate, cu un portofoliu solid de companii care beneficiază din partea noastră de atenție completă și grijă permanentă. Depunem toate eforturile necesare pentru ca toate cladirile merită să fie în cea mai bună formă, 24/7.

Te invităm să ne contactezi dacă ai nevoie de servicii de mentenanță pentru clădiri, depozite, sedii de firmă, unități de producție și nu numai. Suntem la un apel telefonic distanță.

Completează formularul de mai jos și un consultant al echipei de Facility Management te va contacta cât mai curând.Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE