De ce sa investesti in propria statie de incarcare electrica

De ce este bine să investești în propria stație de încărcare electrică

statie-incarcare-electrica

De ce este bine să investești în propria stație de încărcare electrică

În ultimii ani, numărul mașinilor electrice a crescut semnificativ, iar odată cu acesta și nevoia de stații de încărcare. S-au efectuat mai multe studii până în prezent care ne arată că la nivel mondial, vânzările de autoturisme electrice vor crește în fiecare an cu 30%, urmând ca până în 2030, una din trei mașini vândute să fie electrică.  

Ce sunt stațiile de încărcat electrice?

Înainte de a trece la beneficii, hai să vedem ce este o stație de încărcat electrică. După cum îi spune și numele, este o stație de încărcare cu energie electrică pentru autoturismele electrice și hibride. Unele pot avea mai multe funcții, cum ar fi: contorizare inteligență, rețea de date sau încărcarea telefonului, altele sunt doar pentru încărcarea electrică a autoturismelor.

Iată câteva avantaje ale unei stații de încărcat electrice

 • Dacă deții o mașină electrică și o utilizezi frecvent, atunci o stație de încărcare poate fi o investiție bună, deoarece încărcarea acesteia la domiciliu este mai eficientă și la îndemână. Îți poți conecta mașina electrică la priză pe durata nopții, iar dimineața te va aștepta pregătită pentru o nouă zi de călătorii.
 • Un punct de încărcare propriu este mai rapid și sigur, comparativ cu prizele convenționale.
 • Investiția în stațiile de încărcare electrice poate fi o modalitate bună de a contribui la protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării în general.
 • Poate fi montată atât la casa/bloc cât și la companii, trebuie doar să cunoști tipul de branșament care alimentează locul de consum și care este puterea maximă ce poate fi absorbită din rețea.
 • Dacă deți o afacere, imaginea brandului este un alt beneficiu, astfel de investiții pot îmbunătăți imaginea de marcă a afacerii tale.

O stație de încărcat poate fi de 3 feluri

 1. Stația lentă sau slow charger – este de obicei stația care se recomandă pentru încărcarea peste noapte. Poate fi conectată la o priza din imobilul tău sau poate necesita un circuit dedicat în tabloul electric general, în funcție de caracteristicile acesteia. Această stație folosește curent alternativ.
 2. Stația rapidă sau rapid charger – este stația ce nu poate fi conectată la o priză standard. Aceasta poate utiliza și energie electrică produsă de panourile fotovoltaice.
 3. Stația foarte rapidă sau fast charger – Este încărcătorul ce asigură încărcarea bateriilor la 80% în 30-40 de minute. Aceste stații nu pot fi utilizate de toate autoturismele electrice sau hibride.

Instalarea unei stații de încărcat electrice trebuie realizată de către o echipă de instalatori specializați și autorizați ANRE, care îți vor oferi servicii de suport și întreținere chiar și după ce instalarea a fost finalizată, acesta reprezentând singurul mod de a te asigura că stația ta funcționează în mod optim.

Dacă te-ai decis să îți montezi stație de încărcat, lasă-ne pe noi să te ajutăm. Îți stăm la dispoziție cu orice informație din partea unei persoane avizate, astfel încât tu să poți alege cea mai potrivită soluție pentru nevoile tale. Îți oferim:

 • Soluții de consultanță;
 • Programăm echipele și utilajele necesare;
 • Efectuăm montajul și punem în funcțiune stația de încărcare electrică;
 • Probe/verificări și punere în funcțiune;
 • Întreținere/ mentenanță;

Soluția noastră cuprinde toate serviciile necesare pentru a te bucura de noua ta stație de încărcare. Locul de montaj al acesteia va fi ales de tine împreună cu expertul tehnic, pentru a stabili cea mai bună soluție potrivită nevoilor tale.

Garanţia la instalare 12 luni (nu include garanţia comercială oferită de producător, ci doar aspecte legate de instalare).

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale unei stații de încărcat electrice, îți reamintim că ne poți contacta oricând la numărul de telefon *4114 sau completând formularul de mai jos și te ajutăm noi cu insButtonstalarea. De asemenea, poți consulta și celelalte servicii oferite de noi pe www.depanero.ro

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE


instalare statii de incarcare electrica

Instalare statii de incarcare electrica

21.11.2023 | Statii de incarcat electrice

Spune-mi mai multe