*4114

numar cu tarif normal, apelabil din toate retelele

Linie directa
0742 726 843

numar cu tarif normal, apelabil din toate retelele

 

LUNI - VINERI 09:00 la 18:00

Luni 30 Nov LIBER

Marti 1 Dec 09:00 la 18:00

 

Autentificare utilizatori

Acoperire nationala
Diagnosticare rapida
Remediere rapida
Garantie la reparatie
Consultanta

Acasa INSTALARE SI INLOCUIRE CENTRALA TERMICA 820 LEI (TVA INCLUS)

INSTALARE SI INLOCUIRE CENTRALA TERMICA 820 LEI (TVA INCLUS)

Serviciu de instalare centrala termica – Montaj, Autorizare si Punerea in functiune


Montarea sau inlocuirea unei centrale termice include operatiuni complexe de perforare a peretelui, instalarea centralei pe perete, racordarea la instalatia existenta si punerea in functiune.
Instalarea va fi efectuata prin intermediul firmei Depanero.

Depanero isi rezerva dreptul de a subcontracta firme autorizate pentru efectuarea montajului

BRAND-urile acceptate: ARISTON, FEROLLI, BOSCH, MOTAN.

Lista oraselor unde oferim serviciile:

Alba Iulia, Arad, Campulung Muscel , Botosani, Dorohoi, Braila, Bucuresti, Buzau, Constanta, Mangalia, 23 August, Eforie Sud, Eforie Nord, Ovidiu, Navodari, Cumpana, Mamaia, Costinesti, Galati, Giurgiu, Slobozia, Ilfov, Targu Mures, Ungheni, Cristesti, Sg. de Mures, Ernei, Voiniceni, Nazna, Sancraiu de Mures, Santana de Mures, Ploiesti, Campina, Alexandria, Tulcea, Focsani.

Garantie: 24 luni pentru instalare

Serviciul de instalare poate fi utilizat atat pentru centrale termice achizitionate de pe www.emag.ro, cat si pentru centrale termice achizitionate de la un alt magazin.

Servicii oferite:
- instalare si inlocuire centrale termice electrice
- instalare si inlocuire centrale termice pe gaz

Pentru programare vei fi contactat de catre echipa de instalare in maximum doua zile lucratoare de la primirea centralei termice.
Termenul de instalare se refera la zile lucratoare si se calculeaza incepand cu ziua lucratoare urmatoare primirii centralei termice. Zilele lucratoare sunt de luni pana vineri.


Pasii pentru instalarea centralei termice

1. Cumperi centrala termica si talonul pentru instalarea acestuia.
2. Primesti pe mail un link unde vei putea vedea  talonul de instalare personalizat in care vei regasi timpul estimat pentru instalare, adresa la care iti va fi livrat aparatul, precum si termenii si conditiile instalarii.
3. Primesti centrala termica la adresa dorita.
4. Echipa Depanero te contacteaza ca sa programati instalarea produsului.
5. Echipa Depanero vine la tine la data si ora stabilite, la adresa mentionata de tine.
6. Si gata!

In cazul in care alegi doar serviciul de instalare al centralei termice, te rugam sa ai centrala termica la adresa la care a fost solicitat instalarea acesteia.

Orice reclamatie privind calitatea/intarzierea serviciului de montaj se poate face telefonic la Call Center Depanero la numarul de telefon *4114


Termen de instalare: 3-5 zile lucratoare de la data primirii produsului.

Montajul centralei

Operatiunile incluse in  serviciul de montaj standard:

1. Demontarea / dezafectarea centralei termice existente (in cazul inlocuirii unei centrale vechi).
2. Pozitionarea centralei noi pe perete.
3. Realizarea gaurii pentru kitul de evacuare gaze arse (in cazul in care se monteaza o centrala termica pentru prima data) prin perete de caramida, bca, rigips; pentru perete de beton se percepe tarif suplimentar de 100 ron+TVA.
4. Montarea kitului de evacuare gaze arse.
5. Montarea fitingurilor (robineti, filtre, coturi, teuri, mufe etc.)
6. Interracordarea centralei termice la instalatia interioara de incalzire / la instalatia de alimentare cu apa calda a consumatorilor / la alimentarea cu apa rece (aceste operatiuni vor avea loc in camera centralei termice).
7. Racordarea evacuarii condensului la canalizarea / scurgerea locuintei (in conditiile in care exista aceasta posibilitate - nu se poate evacua condensul in exterior deoarece exista pericolul de inghet - aceste operatiuni vor avea loc in camera centralei termice)
8. Punerea sub presiune a instalatiei.
9. Montajul standard presupune racordarea tevilor de cupru, Pexal sau PPR existente in sistem la centrala termica. Aceste tevi trebuie sa fie deja prezente in incaperea in care este montata centrala. Se considera lucrare suplimentara efectuarea racordarii la tevi prezente in alta incapere.

Punerea in functiune a centralei termice (PIF)

Punerea in functiune a centralei, finalizeaza lucrarea de montare a instalatiei de incalzire prin probe in diferite moduri de lucru prin verificarea circuitului si reglarea parametrilor de functionare.

- Verificarea ca instalatia sa fie alimentata cu apa, energie electrica si gaze
- Aparatul sa fie functional in termenii impusi de legslatia in vigoare
- Sa nu existe scurgeri de apa sau gaze
- Reglarea centralei in parametrii de exploatare sigura
- Masuratori ale centralei la parametrii nominali
- Verificarea kitului de evacuare a gazelor arse
- Instruirea utilizatorului casnic cum sa foloseasca corect centrala pe apa/ gaz si ce anume nu trebuie sa faca.

Autorizarea  de punere in functiune a centralei termice:

Autorizarea centralei termice este procedura finala in instalarea unei centrale si consta in inregistrarea echipamentului de incalzire la ISCIR. Autorizarea se face alaturi de firma de instalatii autorizata de ISCIR care a efectuat si lucrarile. Este ilegal sa folositi o centrala  neautorizata.
Autorizarea functionarii centralei are loc dupa etapa PIF (punerea in functiune a centralei), iar proprietarul centralei trebuie sa pregateasca un dosar cu actele de provenienta ale centralei, manual ale echipamentului, proiectul instalatiei. Autorizarea centralei da dreptul de functionare, iar procedura de verificare se repeta la fiecare 2 ani. 

1.  Autorizarea de punere in functiune: la punerea in functiune a centralei termice se vor respecta instructiunile aplicabile elaborate de producator, specifice fiecarui tip de centrala termica, precum si prevederile prescriptiei tehnice ISCR PT A1 – 2010 .
2. Autorizarea de punerea in functiune presupune parcurgerea urmatoarelor verificari tehnice:
- Verificarea integritatii centralei termice si respectarea conditiilor initiale de instalare
- Verficarea si reglarea instalatiei de ardere in scopul realizarii unei arderi complete, cu eficienta indicata de producator (Verificarile prevazute in cadrul Autorizarii de Functionare)
- Se face analiza gazelor arse si verificarea incadrarii valorilor in limitele admise
- Se face verificarea functionarii corecte a dispozitivelor de control, reglare si siguranta
- Se intocmeste livretul aparatului (completarea livretului aparatului se va face de catre personalul tehnic de specialitate, responsabil cu verificarea tehnica in utilizare a aparatelor (RVT) nominalizat in autorizatia ISCIR.
- Se efectueaza verificarile in conformitate cu conditiile tehnice prevazute in livretul aparatului, precum si in instructiunile producatorului

NU SUNT INCLUSE IN PRET MATERIALELE NECESARE MONTARII:

- Filtru magnetic 1/2 – 53 lei
- Filtru Y  1 buc 1/2- 11 lei
- Filtru Y 1 buc 3/4 – 18 lei
- Robinet cu holender 2 buc 1/2-26 lei / buc
- Robinet cu holender 2 buc 3/4 -37 lei/ buc
- Robinet 1 buc 1/2- 20 lei
- Robinet 1 buc 3/4- 37 lei
- Filtru polifosfat 1 buc- 40 lei
- Intrare apa rece mufe+coturi+ teava+ alte elemente de imbinare si prindere -60 lei
- Realizarea gaurii pentru kitul de evacuare gaze arse (in cazul in care se monteaza o centrala termica pentru prima data)  prin perete de beton -100 ron
- Materialele vor fi aprovizionate de catre client sau pot fi furnizate de echipa de montaj contra-cost (kit montaj centrala termica), in baza unui necesar de materiale care va fi efectuat la fata locului.

NOTA* preturi estimative, nu includ TVA
Recomandari adresate clientului

Pentru instalarea unei centrale termice, trebuie sa parcurgeti urmatoarele etape:

1. Clientul trebuie sa aiba aviz de instalare de la ENEL sau de la reteaua de care apartine.
2. Daca sunteti racordat la un sistem centralizat de distributie energie termica (ex. RADET), trebuie sa faceti o cerere pentru debransare.
3. Dupa ce ati rezolvat cu debransarea, contactati o firma autorizata de gaze (autorizata ANRGN Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale) pentru racordarea separata la instalatia de gaze naturale. Punctul 1 si 2 se pot desfasura in acelasi timp.
4. Pentru apartamente de bloc, este necesara achizitia unei centrale termice de 23 - 24 kW, cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. Necesarul de incalzire pentru un apartament este mai mic de 24 kW, dar pentru a putea prepara apa in regim instantaneu, minimum 11 litri/minut la o diferenta de 35 grade Celsius este nevoie de minimum 23 kW.
5. La finalizarea instalatiei de incalzire se va face punerea in functiune a centralei.
6. Autorizarea de Functionare (ISCIR) - valabila 2 ani de la data emiterii (dupa expirarea perioadei trebuie prelungita conform legislatiei in vigoare, din 2 in 2 ani, cu VTP - verificare tehnica periodica).
7. Pentru a proteja componentele electronice ale centralei termice de fluctuatiile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica, se recomanda instalarea de echipamente cum ar fi : UPC (unitate de preluare a sarcinii) ori stabilizator de tensiune.
8. Se recomanda, in cazul schimbarii centralei vechi, spalarea chimica a instalatiei pentru indepartarea impuritatilor existente in instalatia veche.
9. Inlocuirea centralei termice vechi: este recomandat sa se achizitioneze centrala termica de aceeasi capacitate cu centrala veche (ex. daca centrala veche are 23kw se va achizitiona tot de 23KW) , astfel incat sa nu fie necesar un nou proiect  de la ANRGN Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale ce necesita aprobare.
10. Pentru inlocuirea centralei: trebuie sa fie de aceeasi capacitate, altfel clientul trebuie sa faca solicitare la RADET pentru proiect aprobat de Distrigaz.

 

EXTINDE GARANTIA PRODUSELOR TALE

Garantia DepaneroAFLA MAI MULTE