Cum să ai grijă de mașina de spălat rufe | Depanero

Cum să ai grijă de mașina de spălat rufe

masina-de-spalat

Cum să ai grijă de mașina de spălat rufe

Poate pare paradoxal faptul că un aparat conceput să asigure curățenia și să spele are nevoie să fie curățat, pentru că miroase urât și nu mai funcţionează la fel de bine.

Dar toată lumea se confruntă, la un moment dat, fie cu mirosuri neplăcute, fie cu pete pe hainele proaspăt spălate, fie cu alte probleme cauzate de uzura mașinii de spălat. Chiar dacă, la finalul zilei, este doar un aparat electrocasnic, şi maşina de spălat are nevoie de atenția ta ca să îți fie alături când ai nevoie de ea.

Îţi venim în ajutor cu lista celor mai importante componente de care trebuie să ai grijă, pentru ca tu şi maşina de spălat să vă bucuraţi de o prietenie de lungă durată.


1. Curăță cuva mașinii de spălat

În cuva mașinii de spălat poți găsi depuneri de mucegai, piatră și detergent. Acestea nu doar că îți fac haniele să aibă un miros neplăcut, dar le pot și deteriora. Poți curăța cuva mașinii foarte ușor. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și oțet, pune amestecul în compartimentul pentru detergent și adaugă o cană de oțet direct în cuvă. Pornește mașina de spălat la un ciclu normal de spălare, dar la cea mai ridicată temperatură posibilă, și astfel vei scăpa de toate problemele menționate. 


2. Curăță garnitura de cauciuc 

În general, dacă folosești mașina de spălat de două sau trei ori pe săptămână, e indicat să cureți interiorul și exteriorul o dată pe lună. În garnitura de cauciuc care asigură etanșeizarea ușii se depun mult mai ușor urme de mucegai și mizerie, prin urmare trebuie mai multă atenție când o cureți. Pentru asta, poți folosi din nou amestecul din apă, bicarbonat de sodiu și oțet, iar cu ajutorul unui burete abraziv să cureți atent garnitura. 


3. Curăță sertarul de detergent 

Chiar dacă miroase doar a detergent și balsam de rufe, sertarul are și el nevoie să fie curățat. Nu e greu, trebuie doar să scoți sertarul și să îl speli sub un jet de apă fierbinte sau să adaugi o cană de înălbitor și să pornești mașina de spălat fără rufe.


4. Curăță furtunul de alimentare și evacuare 

N-o să te minţim, aici s-ar putea să fie vorba de ceva mai multă muncă. Atât furtunul de alimentare, cât și cel de evacuare se curăță în același mod. Le scoți, le speli bine cu apă și detergent, apoi le lași să se înmoaie, ca fragmentele de mizerie să se desprindă complet. Dacă la final tot mai miroase urât, poți să le clăteşti şi pe ele cu amestecul-magic amintit mai sus, compus din apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Ai grijă să se usuce complet înainte să le pui la loc!

Poate ți se pare o muncă grea, dar așa te asiguri că mașina ta de spălat nu va ceda când ai mai mare nevoie de ea. Ştii cum se zice: tot ce se poate strica se va strica fix când ai cea mai mare nevoie să funcţioneze. N-o zicem noi, o zic legile lui Murphy.

Nu te speria nici dacă mașina de spălat a decis să îşi ia concediu de odihnă Completează formularul de pe site și îţi venim în ajutor cât ai zice „nu mai merge”!

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE