Ce trebuie să știi despre becurile inteligente | Depanero

Ce trebuie să știi despre becurile inteligente


Ce trebuie să știi despre becurile inteligente

Soluțiile inteligente își fac loc în viețile noastre sub toate formele. Nu mai e un lucru nou faptul că tehnologia ia amploare și că o găsim din ce în ce mai mult în activitățile noastre de zi cu zi, inclusiv în casele noastre.

Ce sunt becurile inteligente? Becurile smart sunt un prim pas potrivit când cochetezi cu domeniul caselor inteligente. Ele reprezintă cel mai simplu mod de automatizare, dar și cel mai ieftin. Acestea oferă un grad de control și interactivitate care nu poate fi atins cu becurile tradiționale. De asemenea, folosesc mai puțină energie și durează mult mai mult, ceea ce înseamnă că vei putea economisi bani pe termen lung.

Desigur, ai putea spune că sunt pentru leneși, că poți controla becurile din pat, cu ajutorul telefonului. Dar imaginează-ți că ești plecat și nu vrei să lași impresia că nu e nimeni acasă. Cu un bec din gama celor smart te conectezi la WiFi și aprinzi un bec din casă, pe care îl poți stinge oricând vrei tu.

Ce poate nu știi despre becurile inteligente e că vin într-o varietate de modele. Diferite branduri vin cu becuri smart pentru bucătărie, baie, dormitor sau pentru grădină. Fiecare este diferit în felul său. Unele sunt smart pentru că se pot conecta cu telefonul tău, iar altele sunt smart pentru că sunt foarte puternice, au un consum scăzut de energie și mai sigure decât becurile tradiționale. 

Pentru sufragerie sau baie, poți opta pentru modelele care își schimbă intensitatea luminoasă în funcție de câte ori le aprinzi, în cazul în care seara sau dimineața devreme nu vrei ca lumina puternică să îți supere ochii. Dacă pe vremuri părinții îți spuneau să nu te mai joci la întrerupător că se arde becul, acum poți să o faci liniștit, pentru că tot ce faci este să reduci intensitatea becului.

Mai există și becuri smart care își schimbă doar temperatura de culoare, adică pot trece la lumină caldă sau la lumină neutră. Lumina neutră este ideală când vrei să lucrezi, iar cea caldă este potrivită seara, înainte de culcare, pentru că nu deranjează ochii.

De asemenea, există și becuri cu senzor de crepuscul, care se aprind singure atunci când e prea puțină lumină și se sting singure când vine ziua. Acestea sunt ideale pentru grădină.
Becurile inteligente sunt recomandate în special pentru spațiile și camerele în care există loc pentru un singur bec, întrucât sunt foarte puternice. Altfel, variante cu intensitate mai scăzută pot fi folosite la diverse veioze atât în dormitor, cât și în sufragerie.

Becurile despre care ai citit până acum sunt cele smart, dar care pot fi folosite în absolut orice gospodărie. Mai există, însă, becuri și accesorii care se conectează la WiFi și pot fi controlate de pe smartphone. Poți să le aprinzi, să le stingi, să le controlezi intensitatea luminoasă și, în cazul celor RGB, chiar și culoarea. 

Așadar, alegerea unui bec inteligent depinde de nevoile tale. Dacă vrei să îți construiești încet, încet o casă inteligentă, ele sunt un prim pas potrivit. 

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE