Ce trebuie sa stii despre instalarea sistemelor fotovoltaice

Instalarea sistemelor fotovoltaice nu a fost vreodată mai simplă

panouri-fotovoltaice-casa-verde


Instalarea sistemelor fotovoltaice nu a fost vreodată mai simplă

Având în vedere că energia electrică a devenit în ultima vreme din ce în ce mai costisitoare, nu e de mirare că tot mai mulți români își îndreaptă atenția spre cea regenerabilă. Prin urmare, o soluție eficientă pentru independența energetică este instalarea sistemelor fotovoltaice.

Ce presupune utilizarea energiei regenerabile?

Una dintre cele mai profitabile forme de energie verde o reprezintă utilizarea panourilor fotovoltaice, deoarece acestea convertesc energia radiantă a soarelui în energie electrică. Pe scurt, poți alimenta echipamentele electrice din locuința ta, consumând mai puțin sau chiar deloc de la furnizorii de energie. Acesta este primul pas în călătoria ta spre un viitor sustenabil, cu resurse regenerabile.

Poți începe să te bucuri de beneficiile sistemelor fotovoltaice prin apăsarea butonului „Solicit ofertă” de mai jos, iar un consultant te va contacta.

Care sunt beneficiile instalării sistemelor fotovoltaice?

Instalarea sistemelor fotovoltaice este o investiție inteligentă și ecologică, ce vine la pachet cu o serie de avantaje considerabile pentru tine. În cele ce urmează, vei descoperi cele mai importante beneficii ale utilizării panourilor care îți vor schimba stilul de viață: 

 • În primul rând, asiguri integral sau parțial energia pentru casa ta, cu mai puține costuri pe termen lung. Astfel, ești scutit de plata facturilor pentru energie electrică ce îți cauzează constant bătăi de cap;
 • Duci un stil de viață sustenabil - datorită energiei verzi pe care panourile o generează, reduci efectele negative care sunt dăunătoare planetei;
 • Mai mult de atât, poți deveni tu însuți un ”prosumator”, furnizând în rețea energia pe care nu o consumi. Astfel, generând curent extra în rețea, primești la schimb o sumă de bani. Sună promițător și este cât se poate de realizabil. Poți acum să asiguri locuinței tale energia electrică necesară și în același timp, să fii plătit de către furnizorii de energie pentru surplusul generat.

Cum decurge procesul de instalare?

Instalarea panourilor fotovoltaice trebuie realizată de către o echipă de instalatori specializați, care îți vor oferi servicii de suport și întreținere după ce instalarea a fost finalizată, pentru a te asigura că sistemul funcționează în mod optim.

Astfel, îți prezentăm câțiva pași importanți de urmat pentru procesul de instalare:

 1. Alege mai întâi o locație de instalare potrivită. Trebuie să știi că panourile fotovoltaice se pot instala atât la nivelul solului, cât și pe acoperișul casei tale. De aceea, pentru a profita de cât mai multă lumină, alege zona care este cea mai expusă la soare.
 2. Instalarea bazei de susținere și instalarea panourilor solare. Deoarece panourile sunt expuse la ploaie, vânt, zăpadă sau furtună pe tot parcursul anului, ai nevoie de un suport care să fixeze sistemul și să prevină scurgerile de apă pe acoperiș sau în casă.
 3. Instalarea șinelor mobile și a suportului metalic. Panourile trebuie instalate la o înălțime de minim 6 cm față de acoperiș, folosind un adeziv puternic care să le stabilizeze.
 4. Calcularea unghiului de înclinare. Pentru a capta cât mai multă lumină, panourile fotovoltaice trebuie montate la unghiul potrivit, în funcție de latitudinea casei. Un tracker solar poate fi, de asemenea, utilizat pentru acest pas pentru a ajuta la urmărirea poziției soarelui, astfel încât panourile solare să fie aliniate corect.
 5. Conectarea sistemului fotovoltaic la invertorul solar cât și acestuia la rețea.

Dacă te-ai decis să devi independent energetic, comunicarea cu un specialist este întotdeauna recomandată pentru cele mai bune rezultate.

Lasă-ne pe noi să te ajutăm să îți atingi obiectivele. Depanero îți stă la dispoziție cu orice informație din partea unei persoane avizate, astfel încât tu să poți alege cea mai potrivită soluție pentru nevoile tale. Îți oferim:

 1. Servicii de consultanță:
  i. Analizăm consumatorii și necesarul de energie;
  ii. La finalizarea lucrării te ajutăm cu dosarul de prosumator.
  iii. Dimensionăm sistemul și estimăm producția;
  iv. Identificăm spațiul de montaj și orientarea optimă a acestuia;
 2. Montaj la cheie:
  i. Livrăm echipamentele în locație
  ii. Efectuăm montajul și punem în funcțiune sistemul.
  iii. Programăm echipele și utilajele necesare;
 3. Întreținere/ mentenanță:
  i.Curățăm și monitorizăm performanțele sistemului instalat.
 4. Garanție de 15 ani pentru panourile solare și 3 ani pentru lucrările efectuate.

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale sistemelor fotovoltaice, îți reamintim că ne poți contacta oricând la numărul de telefon *4114 sau pe adresa de email: fotovoltaice@depanero.ro sau completand formularul de mai jos și te ajutăm noi cu instalarea. De asemenea, poți consulta și celelalte servicii oferite de noi pe www.depanero.ro.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE